0

Als kind hing ik graag in kantoorboekhandels rond. Verlekkerd ging ik dan met mijn handen langs de kleurige, versierde kaften van schriften en notitieboeken, groot en klein. Potloden, pennen en gummen hadden op mij dezelfde aantrekkingskracht als snoepgoed op andere kinderen. Soms kocht ik iets kleins van mijn zakgeld. Dat  ging dan mee naar huis in zo’n bruin papieren zakje, achter op  de fiets. Ook die grote houten dozen met de potloden keurig op kleur gerangschikt, fascineerden mij.  Ik kon mijn geluk niet op toen ik een keer zo’n set voor mijn verjaardag kreeg. 

Als volwassene sjouwde ik mijn leven lang dozen met ongebruikte verf, kwasten, potloden en papier van de kelder van het ene huis naar de berging van het volgende. Schilderen of tekenen deed ik niet, schrijven evenmin. Maar die dozen mochten niet weg, ooit zou ik er iets mee gaan doen. De jaren gleden voorbij. Ik werkte al coach en healer, eerst binnen het bureau dat ik samen met mijn man oprichtte, daarna in een eigen praktijk. De waarschijnlijkheid dat ik ooit creatief aan de slag zou gaan, leek steeds kleiner; ik kon gewoon niet bij mijn creativiteit

 

Tot mijn geest in 2005, vlak voor het overlijden van mijn moeder, verborgen, traumatische herinneringen uit mijn jeugd prijsgaf. Wie zijn angst begraaft, kan ook niet bij zijn licht. Toen die barrière na een aantal jaren van intensieve traumaverwerking was doorbroken, kwam de stroom tot mijn intense blijdschap toch nog op gang: sinds 2007 schrijf ik en in 2011 pakte ik de schilderskwast op. Op deze website vind je informatie over mijn werk en bied ik naast (gesigneerde) boeken, prints en notitieboekjes van mijn schilderijen aan. Originele schilderijen zijn, voor zover beschikbaar, op afspraak te bekijken in mijn atelier.