0

13 oktober 2019

De leer van de  ‘Nieuwe Tijd’ laat het zo eenvoudig klinken: 'We creëren ons eigen leven. Wees de beste jij. Heb je beste jaar tot nu toe.' Hoe anders is de realiteit van het dagelijks leven voor de vele mensen die worstelen met gezondheidsproblemen, relationele moeilijkheden of financiële uitdagingen. Betekent dit dat het Nieuwe Tijds-adagio onzin is? Niet helemaal, in de zin dat we spirituele wezens zijn in een fysieke manifestatie en dat we de loop van ons leven enorm kunnen beïnvloeden. Maar het vraagt wel om nuancering, want er zijn grenzen. Hoewel alle realiteit voortkomt uit het kwantumveld dat alle mogelijkheden bevat, zijn niet al die mogelijkheden voor ons toegankelijk op ons huidige moment in tijd en ruimte. Als ik nu een 55-jarige vrouw ben, word ik morgen niet 10 jaar jonger wakker, of als man. Als ik nu een dronkaard ben en mijn leven zich afspeelt aan de rand van de samenleving, zal ik die situatie niet van de ene dag op de andere hebben veranderd. In deze driedimensionale realiteit stelt onze huidige situatie grenzen aan onze mogelijke toekomsten, veroorzaakt door zowel fysieke wetten als de energievelden waarmee ons leven is verbonden. Wel ontspringt vanaf elk moment in de tijd een reeks mogelijke toekomsten, die elk een zekere kans hebben realiteit te worden. Sjamanen noemen deze mogelijke toekomsten: tijdlijnen.

 

Voor mij is de belangrijke vraag: hoe kunnen wij als mens onze toekomst beïnvloeden? Hoe kunnen we onze tijdlijn verleggen om onze situatie te verbeteren? Dit kan alleen wanneer we co-creëren met het Universum, en hiervoor hebben we, voor zover ik weet, drie ingangen:

  1. Onze staat van zijn; wanneer we als mens in een staat van liefde zijn, trekken we situaties aan die resoneren met die liefde, variërend van een betere gezondheid tot betere levensomstandigheden. Het probleem is dat de meesten van ons moeite hebben om die staat van liefde dagelijks te handhaven, omdat we emotionele wezens zijn en gemakkelijk in verdriet, angst of haat kunnen vallen. Dus moeten we onszelf in de gaten houden en steeds opnieuw terugkeren naar ons centrum door liefde te kiezen.
  2. Onze intentie en visie op de toekomst; wanneer we onszelf trainen om ons te concentreren op wat we willen aantrekken, leren om de juiste hersengolven te creëren terwijl we dit doen en het universum vragen wat we nodig hebben, zullen we de waarschijnlijkheid van die toekomstige toestand vergroten. Ook hier is de uitdaging om die focus van dag tot dag te handhaven.
  3. Opruimen van onze emotionele bagage uit ons huidige leven en andere levens; wanneer we beginnen met het transformeren van de negatieve ervaringen die we in ons lichaam, psyche en auraveld bij ons dragen, verminderen we de negatieve impact van deze ‘bellen van bewustzijn’ op onze tijdlijn. Immers, 95% van onze creatie is afkomstig van ons onbewuste, dus het transformeren van afgescheiden, negatieve bellen van bewustzijn zal een automatisch effect hebben. Ook wordt het door dergelijk proceswerk gemakkelijker om liefde te kiezen in plaats van angst, en wordt het gemakkelijker om met onze intentie en visie te werken.

Middels deze drie benaderingen kunnen onze tijdlijn verschuiven, op de korte termijn of op de langere termijn. Hoe verder vooruit in de tijd de gewenste situatie, hoe waarschijnlijker het is dat we deze kunnen beïnvloeden.

 

Een voorbeeld. Op een ochtend hoorde ik de stem van mijn gids in mijn hoofd. Ga nu naar je meditatieruimte, je bent in gevaar. De timing was een beetje lastig, omdat ik op het punt stond naar de manege te gaan, maar inmiddels weet ik dat als mijn gidsen om aandacht vragen, ik moet luisteren. Zoals je misschien weet, gebruik ik constellatietechnieken om energie te lezen, dus ik legde twee matten neer, een voor mezelf en een voor wat om aandacht vroeg. Voor mij stond een energetisch wezen, een IJskoningin, zo mooi als ze dodelijk was. Ik herkende haar onmiddellijk als een collectief wezen, verbonden met mishandelde vrouwen. De nacht ervoor had ik een collega die als kind was misbruikt, geadviseerd over mogelijke behandelmethoden en, zoals meestal het geval is met donkere velden, probeerde deze IJskoningin mij op afstand te houden. Zoals alle collectieve velden, wilde ze overleven en als mijn collega erin zou slagen om te genezen, zou de IJskoningin niet langer in staat zijn om zich te voeden met haar energie. Dus ging ik aan het werk en verbrak de verbinding tussen mijzelf en dit Ijskoningin-veld. Later die ochtend, tijdens de buitenrit, ontstond er ineens onrust tussen de paarden in onze groep; om aan dat gedoe te ontsnappen, ging mijn paard over in galop en scheerde in haar paniek rakelings langs een boom. Ik realiseerde me onmiddellijk dat dit de situatie was die mijn gidsen hadden voorzien. Als ik de opstelling niet had gedaan, zou ik de boom hebben geraakt. Door energetisch werk te doen, was de tijdlijn net genoeg verschoven om veilig te zijn.

Een ander voorbeeld. Sjamaan Alberto Villoldo vertelt in zijn boeken over een vriend bij wie de diagnose van een agressieve vorm van kanker werd gesteld. Om deze vriend te helpen onderzocht Villoldo in trance de verschillende tijdlijnen en concludeerde dat ongeveer 95% van alle tijdlijnen eindigde in het overlijden van zijn vriend. Deze vriend had echter een sterk verlangen om te leven, want hij had een vrouw en jonge kinderen. Dus trok Villoldo in trance over de gezonde tijdlijnen naar de toekomst en keek daar rond, onderzoekend hoe die mogelijke toekomst eruit zag en verzamelde zo de informatie die de vriend nodig had om te genezen: hij moest zijn zeer succesvolle baan opgeven, verhuizen van een van de grootste steden van Amerika nar het platteland en volledig van levensstijl veranderen. De vriend deed alles wat de sjamaan hem vertelde en leefde om het verhaal te vertellen, tot grote verbazing van zijn artsen die hem hadden opgegeven.

Laatste voorbeeld. Jarenlang worstelde mijn goede vriendin Tuffie Vos met financiële uitdagingen, een uiterlijke manifestatie van een innerlijk beeld van het niet ondersteund worden in het leven dat was veroorzaakt door haar ervaringen in dit leven en in andere levens, dus een groot thema. Na vele jaren van proces- en innerlijk schoonmaakwerk, was ze de situatie beu en besloot zich te concentreren op het manifesteren van overvloed. Gedurende een paar maanden mediteerde ze dagelijks over de nieuwe realiteit die ze wilde creëren. En het werkte, afgelopen zomer kreeg ze een aanzienlijk meerjarig contract van een langdurige klant. Als je geïnteresseerd bent, ze geeft ze les over haar technieken in haar Twelve Step-programma op www.thenewlifefundament.com

 

Voor mij voelt het werken met de tijdlijnen vaak als dansen met het universum. Voor de meesten van ons is het onmogelijk om ons continu bewust te zijn van onze staat van zijn, noch is het mogelijk om ons bewust te zijn van alle mogelijkheden op de verschillende tijdlijnen. Het enige wat we kunnen doen, is zoveel mogelijk ‘in het moment’ alert zijn en ons afvragen 'wat is hier nu'? Wat is hier in mij, wat is hier in mijn leven en wat is hier energetisch? En dan reageren.

De reis duurt een leven lang.