0

20 januari 2019

Mijn eerste lessen over het energetisch veld gingen over ons aura, over chakra's die open of gesloten kunnen zijn, over relationele koorden die communicatie toelaten of tegenhouden en over matrixen van lichtlijnen die goed functioneren of geblokkeerd zijn. In mijn hoofd vormde zich het beeld van het veld als een onderliggende bouwtekening, statisch, dat met zijn vorm ons bewustzijn weerspiegelt. Ik vond het een avontuur om dat veld middels helingen en het veranderen van ons bewustzijn te leren beïnvloeden, en zo het leven een beetje beter te maken. Ik hoorde wel vertellen dat het veld levend was, maar wat is levend? Een rotsblok is ook levend, maar zal niet van zijn plaats komen. Ik zag het veld in ieder geval niet als een zelfstandig functionerend 'iets', dat los van onze bewuste persoonlijkheid kan acteren.

     Tot ik tien jaar geleden aan de slag ging met multi-dimensionale opstellingen en de techniek van familie-opstellingen gebruikte om energie velden voorbij het aardse domein in kaart te brengen. Iedere vraag begon bij een situatie in de aardse werkelijkheid en belandde in het domein van de ziel. Vorige levens, parallelle levens, buitenaardse werkelijkheden, portalen tussen dimensies, sferen, collectieve velden, afgesplitste zielsdelen en zo nog wat fenomenen bleken net zo goed een rol te spelen in de creatie van onze dagelijkse werkelijkheid als de eerder ontdekte aura's. Dit deel van het energetisch veld, zo ontdekte ik stukje bij beetje, is net zo levend en handelt net zo los van ons als de mensen in ons aardse bestaan. Ja, in de basis zijn we allemaal een. Maar tussen het eenheidsbewustzijn en deze derde dimensie bestaan werkelijkheden die zichzelf als separaat zien en ervaren en ook zo handelen en daarmee ons leven beïnvloeden. Deze velden reageren met hun energie op onze aardse bewegingen.

     Een simpel voorbeeld. Normaalgesproken kan ik met mijn derde oog mijn directe omgeving helder waarnemen. Dan zie ik op mijn innerlijke scherm mijn lichaam op mijn kussen, mijn altaar, de rest van de kamer, de tuin rond mijn huis en het bos even verderop. Ik kan als het ware energetisch in mijn directe omgeving reizen en zien wat er gaande is, als ware mijn derde oog een drone. Maar soms zie ik helemaal niks. Dan is alles om me heen zwart of soms grijs. Als ik dan opstel waarom ik niets zie, ontdek ik dat er een energetische duisternis of soms een mist om me heen staat. Vervolgens leg ik een matje neer om te onderzoeken welke energie dit veld om me heen heeft gezet. Soms is dat een deel van mijn eigen veld, bv mijn familielijn die nog steeds niet wil dat ik mijn verhaal naar buiten breng en me zo probeert tegen te houden. Soms is het een energetisch deel van iemand voor wie ik op afstand werk. Zo iemand is zich niet bewust dat een deel van zijn of haar veld dit doet, het handelt buiten het dagbewustzijn van de betrokken persoon om. En soms komt het van een bericht of n film dat ik op social media of televisie heb gezien. Zelfs zo'n veld, waar geen directe ontmoeting bij is betrokken, leidt tot een reactie in de energetische wereld. De donkere delen van de bewustzijnsvelden op aarde willen vasthouden aan hun huidige staat van zijn, ze willen blijven bestaan en zullen een lichter veld proberen tegen te houden. 

     Inmiddels heb ik geleerd dat iedere situatie waarin we ons bevinden, energetisch te ontleden en vaak ook te helen is. Mits we bereid zijn om onze staat van zijn te scannen. Zijn we in ons centrum, gegrond en emotioneel stabiel, dan zijn de lichtere delen van ons veld actief die onze flow faciliteren en ons helpen om in verbinding te zijn met ons hart en ons hogere zelf. Zijn we overal en nergens tegelijk, ongegrond en down, dan zijn de lagere frequenties in ons veld actief. De kunst is te onderzoeken wat  ze heeft geactiveerd. Het verhaal van ons aura en de chakra's is niet minder waar, maar het heeft weinig zin om in dergelijke details te wroeten als er collectieve velden actief zijn die hun best doen om de status quo in stand te houden. Alles in onze buitenwereld is een spiegel in onze binnenwereld en uiteindelijk gaan ook de energieen van anderen, social media en televisie ook over ons eigen bewustzijn. Maar het helpt om eerste de belasting van dat separate veld van je nek te halen voor je de duik in je binnenwereld neemt om te onderzoeken wat het over jou zegt. Heel simpel kun je een steentje op je altaar leggen voor de huidige situatie en n steentje voor dat wat ontbreekt en nodig is om de situatie te helen. Ook al weet jij niet wat dat moet zijn, het veld weet dat wel en zal het inbrengen.

     Als ik zo zit te schrijven, realiseer ik me dat er nog veel meer te vertellen is, maar dat is voor een volgende keer. Misschien in n vierde boek, misschien in n blog. Wordt vervolgd.